Gemeente Maastricht kiest voor OV-deelkaart

 

gemeente-maastricht-kaart

Gemeente Maastricht is eerste gemeente in Nederland met de OV-deelkaart

De Gemeente Maastricht heeft gekozen voor de deelkaart van Regiecentrale. Voorheen maakte de gemeente voor zakelijke reizen gebruik van een kaartuitgiftesysteem van NS. Alle processen voor het aanvragen van een zakenrit, de goedkeuring daarvan en de uitgifte van de kaarten zijn daar in voorgaande jaren in het organisatieproces op afgestemd. Omdat NS de kaartuitgifte niet langer faciliteert moest de gemeente op zoek naar een andere oplossing.

 

Als belangrijk convenantpartners van Maastricht Bereikbaar heeft de gemeente haar probleem ook voorgelegd aan Maastricht bereikbaar. Johan Camp, de ov-projectleider van Maastricht Bereikbaar heeft samen met Regiecentrale een oplossing uitgewerkt die er voor zorgt dat ‘de kaart’ aansluit bij het bestaande aanvraag en fiatteringsproces van de gemeente. Hierdoor zijn de implementatiekosten en veranderprocessen tot een minimum beperkt. De kaart is door Maastricht Bereikbaar op proef geleverd aan de gemeente. De kaarten zijn opgemaakt met logo en huisstijl van de gemeente. Na een proefperiode van ruim een half jaar heeft de gemeente besloten definitief gebruik te willen maken van de oplossing.

 

De Ov deelkaart is een anonieme zakelijke ov-chipkaart waarmee eerste klasse gereisd mag worden. De kaart kan door een medewerker online gereserveerd worden met vermelding van de datum start- en eindlocatie van de reis. De reservering dient tevens als aanvraag van de reis. Na fiattering van de aanvraag ligt de gereserveerde kaart klaar bij de receptie. Als de kaart niet binnen 48 uur wordt geretourneerd wordt een reminder verzonden. Door het gebruik van de zakelijke chipkaart, waarvan Regiecentrale alle transacties van TLS ontvangt, is het mogelijk te controleren of de gemaakte reis overeen komt met de reservering. Door de koppeling van de anonieme kaart aan het reserveringssysteem kan per persoon, per afdeling, per kostenplaats gerapporteerd worden. Zo biedt de deelkaart eenvoud, grip en controle op zakelijke reizen met een minimale beheerlast.

Plaats een reactie

  • (zal niet worden gepubliceerd)