Minder Hinder nieuwe stijl

 

minderhinder

Minder Hinder in een nieuw jasje.

Vanaf 2008 heeft Regiecentrale voor RWS en convenantpartners meerdere keren MinderHinder projecten mogen uitvoeren. De voorbereidingen, de onderhandelingen met vervoerders en de uitgifte van de zichtkaarten maakten MinderHinder een geschikte oplossing voor grootschalige overlast tijdens wegwerkzaamheden. Nu Regiecentrale de Minder Hinder oplossing heeft kunnen ‘verchippen’ op de ov-chipkaart kan de oplossing ook ingezet worden voor kleinere projecten met een kortere duur.

 

Uniek aan de verchipte Minder Hinder kaart is het gedetailleerde inzicht in de werkelijk gemaakte ritten en dus het aantal spitsmijdingen. Voorheen gebeurde dat op basis van enquêtes. Door dit inzicht kan met de Minder Hinder kaart ook veel gerichter gestuurd en gestimuleerd worden. Ritten buiten de spits kunnen aanvullend beloond worden. De kaart kan voor relatief weinig geld snel worden verspreid onder een grote doelgroep, waarna door intensieve communicatie en gerichte verleiding het gewenste gedrag timuleert. De variaties in beloning, in tijd, in modaliteit, per baanvak, zijn veel flexibeler in te stellen en gaande het project kan snel bijgestuurd worden. Afrit 1 en afrit 55 zijn de eerste twee Minder Hinder projecten nieuwe stijl die Regiecentrale heeft mogen uitvoeren in opdracht van Maastricht Bereikbaar.

 

Maastricht Bereikbaar kijkt terug op een succesvolle actie tijdens de afsluiting van afrit 55 op de A2. In de periode van 7 april tot 2 mei 2014 bood Maastricht Bereikbaar medewerkers van de convenantpartners MUMC+, Maastro Clinic, UM en Teleperformance een aantrekkelijk reispakket om te zorgen dat zij hun werkplek in Randwyck tijdens de werkzaamheden makkelijk konden bereiken. Vooral van het OV werd veel gebruik gemaakt: de treinreizigers hebben gezorgd voor 3.049 minder ochtendspitsritten in de periode van de afsluiting. Lees meer over de resultaten van de Minder Hinder acties in Maastricht: http://www.beterbenutten.nl/nieuws/602/

 

Plaats een reactie

  • (zal niet worden gepubliceerd)